Møllevang

Historie

Anekdoter om området og Møllevang.

Da området herude blev udstykket umiddelbart efter 1. verdenskrig, blev det navngivet Søvang. En af de lokale forklarede, at navnet henviste til, at her var vang om sommeren, og sø om vinteren - og det er måske ikke helt forkert.

Møllevang blev, efter sigende, oprindeligt udstykket med henblik på opførelse af et parcelhuskvarter, hvilket størrelsen af lodderne vidner om. Imidlertid blev projektet bremset af Miljøstyrelsen, idet området befandt sig indenfor Lufthavnens daværende støjzone, og i stedet stiftedes en andelshaveforeningen.


Vi vil med glæde modtage bidrag til sammenstykning af Møllevangs historie. Så hvis nogen ligger inde med konkret viden, så send det til Foreningen. Tæt på & Langt vækAF Møllevang ligger tæt på København - og dog ude på landet! Kun ca. 16 km fra Rådhuspladsen, og alligevel finder vi åbne marker, skov og strand.


"Takket være" Lufthavnen er Københavns forstæder ikke vokset ud i denne retning. På grund af de landlige omgivelser har vores område den største "heste-tæthed" i Danmark.


Indtil for få år siden, lagde militæret beslag på en række arealer herude, men en del af dem er nu åbnet for offentligheden.


Der er ca. 6 km til Dragør, med den charmerende gamle bydel, og gode indkøbsmuligheder. Man kan cykle til Dragør, langs stranden ad den dejlige Natursti, som i øvrigt går hele vejen ind til Københavns Centrum via Kongelunden og Amager Fælled. I øvrigt snor Amarminoen sig lige gennem vores 'baghave' på Fasanstien.

AF Møllevang ligger ideelt placeret.


Nord for os, på den anden side af vejen, ligger Golfklubben. Øst for os, grænsende op til Møllevangsstien, ligger et par hestefolde, hvor der er græssende heste året rundt. Vest for os, "lige i baghaven", ligger Kongelunden hvor trolden Bjarke bor og Amarminoen snor sig forbi, og ca. 500 m syd for os, finder vi stranden, hvor der er en storslået udsigt til Øresundsbroen. På dage med klart vejr, kan man endda skimte Stevns.

                                                                         

...Og oven over os skinner solen !